|
JADŁOSPIS PONIEDZIAŁEK | 13.05.2024 | ŚNIADANIE | Chleb [pszenno-żytni] z masłem 82%szynka konserwowa z puszki[ soja], talerz warzyw mieszanych; pomidor, sałata lodowa,papryka czerwona,ogórek kiszony bawarka[mleko]. | OBIAD | Zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki[seler], farfalle z serem białym i polewą truskawkową[ser,pszenica ,jajka],surówka z marchewki i jabłka posypane mieloną pestką z dyni, kompot owocowy. | PODWIECZOREK | Weka pszenna [pszenica]z masłem 82%, pasta z ryby wędzonej [Makrela, jajka ,ser, majonez],ogórek kiszony, herbata czarna. | WTOREK | `14.05.2024 | ŚNIADANIE | Zupa mleczna z z płatkami jaglanymi talerz nasion mieszanych; słonecznik, dynia, rodzynki i żurawina, chleb firmowy Smakosz[pszenica] z masłem 82 % filet maślany z indyka, talerz warzyw mieszanych; papryka czerwona, sałata, pomidor, ogórek kiszony,sok marchewkowo-jabłkowy | OBIAD | Zupa kalafiorowa zabielana[jogurt, śmietana, seler] z makaronem[pszenica,jajka], kotlet mielony wieprzowo- wołowy [pszenica,jajka],surówka z kapusty kiszonej, młode ziemniaki z koperkiem, kompot owocowy. | PODWIECZOREK | Bułka pszenna[pszenica] z masłem 82% i twarożek" Miodzio „[ser,śmietan,jogurt] jabłko, herbata żurawinowa. | ŚRODA | 15.05.2024 | ŚNIADANIE | Stół szwedzki:szynka drobiowa, kabanos wieprzowy, talerz serów mieszanych, talerz warzyw mieszanych, chleb mieszany[pszenica] z masłem 82%, kawa zbożowa[ jęczmień ,żyto] | OBIAD | Zupa krem brokułowo -szpinakowy na wywarze warzywnym z ryżem i natką pietruszki, gnocchi z sosem warzywno -drobiowym[ śmietana jogurt, pszenica, jajka], ogórek kiszony, kompot z owoców mieszanych. | PODWIECZOREK | Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką[ pszenica, jajka, drożdże], kakao[ mleko] | CZWARTEK | 16.05.2024 | ŚNIADANIE | Zupa mleczna z płatkami owsianymi,chleb graham z masłem 82% i serekalmette ziołowy,talerz warzyw mieszanych;papryka czerwona, pomidory, sałata lodowa ,ogórek kiszony talerz nasion mieszanych ; dynia, rodzynki żurawina,słonecznik. | OBIAD | Zupa barszcz czerwony[seler ,śmietana jogurt] na wywarze warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki,kasza pęczak[jęczmień] z warzywami filet z indyka pieczony szarpany nasiona pestek dyni zmielone, surówkaz selera i jabłka z ananasem[śmietana, jogurt], kompot owocowy | PODWIECZOREK | Rożek maślany[pszenica] , koktajl truskawkowy [jogurt]-wyrób własny. | PIĄTEK | 17.05.2024 | ŚNIADANIE | Chleb [pszenica-żyto]z masłem 82% ,twarożek z rzodkiewką[ser, śmietana]talerz warzyw mieszanych; pomidor, papryka czerwona ,sałata lodowa, ogórek kiszony,kakao [mleko]. | OBIAD | Zupa grysikowa na kurczaku z warzywami i natką pietruszki, ryba panierowana[Miruna, pszenica,jajka] | PODWIECZOREK | Weka [pszenica] z masłem 82%, ser żółty salami , ogórek kiszony ,keczup, herbata żurawinowa. |
WODA MINERALNA NIEGAZOWANA DO PICIA DOSTĘPNA PRZEZ CAŁY DZIEŃ NA SALACH. W powyższym jadłospisie wyróżnione tłustą czcionką i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, zgodnie z zarządzeniem UE nr 1169/2011 załącznik nr.2 z dnia 25 X 2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.Do przygotowaniu posiłków używane są następujące przyprawy: pieprz ,sól majeranek, lubczyk,ziele angielskie,bazylia ,oregano, zioła prowansalskie.
|
|
|